پروفسور محمد حسن شجاعي فرد - رئيس پژوهشكده خودرو دانشگاه علم و صنعت
دكتر محمد حسن شجاعي فرد در گفت و گو با خبرنگاران "مهر" و "فارس" گفت : متاسفانه از سال 1336 كه اولين قدم هاي استراتژي خودرو در ايران برداشته شد و شروع به ساختن اتاق چوبي براي كاميون ها كرديم تا الان كه بيش از 47 سال (نيم قرن) مي گذرد هيچ استراتژي براي صنعت خودرو نداشته ايم. هر زماني هم كه حركت هاي خاصي را براي تحول در اين صنعت ايجاد كرده ايم بيشتر جنبه سليقه اي و ارتباطي داشته است تا علمي و صنعتي.
وي تصريح كرد : دانشكده و پژوهشكده مهندسي خودرو كه تنها پژوهشكده مهندسي خودرو در خاورميانه است تنها مرجع و مركز علمي است كه در زمينه خودرو در ايران ايجاد شده است. بنابراين تصميم گرفتيم براي آشنايي متخصصان، محققان و مديران صنعت خودرو و همچنين مديران تصميم ساز دوره تخصصي علمي و آكادميك انجام دهيم تا به دور از هياهوهاي سياسي بتواند راهگشاي صنعت خودرو اين مملكت باشد.
قائم مقام دانشكده خودرو دانشگاه علم و صنعت ايران افزود : براي فراهم آوردن زمينه لازم براي اين كار ويژه آكادميك كشورهاي اطراف و منطقه را كه در صنعت خودرو پيشرفت هاي قابل ملاحظه اي دارند مورد مطالعه قرار داديم تا بتوانيم روند توسعه اين صنعت را در اين كشورها به مسئولان و محققان معرفي كنيم.
وي خاطر نشان كرد : به همين منظور از ميان كشورهاي مختلف دنيا، تركيه را به سبب وضعيت مناسب صنعت خودرو در اين كشور و نزديكي سلايق موجود در اين كشور با سلايق اروپايي انتخاب كرديم. علاوه بر تركيه، كشور هند را به سبب وجود سلائق شرقي در اين كشور و نيز وجود برخي محدوديت هاي مشابه كشورمان مورد مطالعه قرار داديم. كشور چين را نيز به سبب توسعه اين كشور در صنعت خودرو و قدرت پاسخ گويي به جمعيت كلان اين كشور انتخاب كرديم. ضمن اينكه كره جنوبي را نيز گزينش كرديم. صنعت خودرو در كره از اوايل انقلاب اسلامي ايران آغاز شده است. تري بال بنيان گذار پيكان در ايران پس از انقلاب اسلامي ايران در كره صنعت خودرو اين كشور را راه اندازي كرد، يعني صنعت خودرو كره با تمام پيشرفت امروزي آن پس از ايجاد صنعت خودرو در ايران ايجاد شده است.
دكتر شجاعي فرد يادآور شد : به منظور مقايسه وضعيت اين كشورها با صنعت خودرو در كشورمان و استراتژي هاي خودرو دوره اي تخصصي با حضور يكي از استادان بنام كشور انگلستان به نام دكتر سرديك اشلي برگزار مي كنيم.
وي افزود : دكتر اشلي بيش از 38 سال در صنعت خودرو سابقه دارد و در كشورهاي مختلف از جمله تركيه، هند و چين در ارتباط با صنعت خودرو فعاليت داشته است.
دكتر سدريك اشلي - مدرس دوره تخصصي خودرو دانشگاه علم و صنعت
وي تصريح كرد : تنها يك آزمايشگاه در جهان در زمينه خودرو وجود دارد كه درانگلستان واقع است. اين آزمايشگاه كه مايرا نام دارد تمام خودروهاي اروپايي و حتي خاورميانه و آمريكا را مورد آزمايش و تست قرار مي دهد. دكتر اشلي 10 سال رئيس اين بخش بوده است. سمند ايران نيز در اين آزمايشگاه تست شده است.
شجاعي فرد افزود : دكتر شرلي در انجمن فدرال خودرو نيز عضويت دارد. ضمن اينكه وي مديريت سيستم آموزشي elearning در زمينه صنعت خودرو را نيز عهده دار است. بنابراين وي آگاهي كاملي نسبت به صنعت خودرو سازي در جهان دارد و به طور حتم سخنان وي به مسائل سياسي مرتبط نخواهد بود.
رئيس پژوهشكده خودرو دانشگاه علم و صنعت يادآور شد: در دوره تخصصي كه برگزار مي شود تاريخچه صنعت خورو ايران از سال 1336 تا كنون مرور و وضعيت صنعت خودرو در ايران با كشورهاي مشابه مقايسه خواهد شد. ضمن اينكه نقاط ضعف و قوت صنعت خودرو در اين دوره تخصصي بررسي مي شود. در كنار اين مباحث در زمينه مديريت استراتژي توليد محصول نيز سخنراني برگزار خواهد شد.
وي افزود : در روز آخر مباحث مطرح شده جمع بندي مي شود. اميدوارم متخصصان بتوانند از مطالب مطرح شده در اين دوره تخصصي خودرو يك چارچوب و مسيري مشخص براي تدوين استراتژي صنعت خودرو پيدا كنند.
دوره تخصصي صنعت خودرو هشتم و نهم اسفند ماه با سخنراني دكتر سدريك اشلي از كشور انگلستان برگزار مي شود. | |
|
نظر شما